COPPA

COPPA is het grootste inkoopadviesbureau in de zorg van Nederland. Naast advies & consultants leveren wij ook software en andere inkoop gerelateerde diensten. In principe alles wat een inkoopafdeling nodig heeft om te transformeren tot een professionele inkoopafdeling. Die transformatie gebeurt niet zomaar, daarvoor heb je kennis, expertise & systemen nodig. Dit is waar de rol van Junior Business Consultant (JBC) aan het licht komt.

De Junior Business Consultant: Een JBC houdt zich bezig met het implementeren en optimaliseren van inkoopsystemen binnen de zorg. Dit kan in zowel de Care (zorginstellingen) als Cure (ziekenhuizen) zijn. Daarnaast zijn er een scala aan projecten die voorbijkomen waar een JBC op ingezet kan worden. Je bent met name bezig met meedenken (en later mogelijk ontwikkelen) van strategie. De vraag: hoe richt je een inkoopafdeling of inkoopproces/systeem zo efficiënt mogelijk in triggert jou iedere keer weer. De rol van JBC is te omschrijven als dynamisch, hectisch, uitdagend, geen dag hetzelfde. Dit is voor de vindingrijke en ondernemende starters en de mensen die na twee keer iets hetzelfde te hebben gedaan, zich gaan vervelen. Je wordt meester van het proces, maar de inrichting is altijd weer anders.

Wanneer de systemen geïmplementeerd zijn en een strategie gevormd is moet er ingekocht worden. Van medische disposables tot investeringen zoals echoapparatuur. Van medicijnen tot bedden. Alles moet ingekocht worden en het kan effectiever en efficiënter! Het móet effectiever en efficiënter, waarom? Zodat de financiële middelen van het ziekenhuis zo optimaal mogelijk besteed kunnen worden en zoveel mogelijk mensen goede zorg kunnen ontvangen. Hier gaat het om kennis opdoen over de productcategorieën en stakeholdermanagement. Je wordt kennishouder en sparringpartner van een medisch deskundige of een specialist.

Dit is de rol van de Junior Inkoopconsultant (JIC).

De Junior Inkoopconsultant: Een JIC houdt zich bezig met het inkopen van de verschillende productcategorieën binnen een ziekenhuis of zorginstelling. Dit gebeurt eerst projectmatig vanuit het kenniscentrum en groeit door naar het zelfstandig inkopen van allerlei soorten producten en diensten voor een ziekenhuis of zorginstelling. Hierin speelt stakeholdermanagement een belangrijke rol en moet je goed weten wie je op welke moment moet betrekken. Je kan tastbare resultaten realiseren. De rol van JIC is voor de mensen die graag dicht bij de zorgprocessen werken, die zijn/haar tanden wil zetten in complexe materie in een nog complexere en dynamische omgeving.

Dit zijn twee mooie starterfunctie binnen COPPA voor masterstudenten. Maar moet je dan een keuze maken? Nee, zeker niet. Wij beginnen met een traineefase van 3 maanden waarin je de ruimte krijgt om te experimenteren, leren en vooral ook in het diepe springen. Je kan verwachten dat je meeloopt op de operationele inkoopafdeling en werkzaamheden uitvoert voor het kenniscentrum zorg. Daarnaast ga je meelopen met collega’s en krijg je misschien zelfs al projecten waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Je krijgt dus ruimte om te kijken wat bij je past. Moet je aan het einde van je traineefase dan wel een keuze maken? Ja en nee; een keuze helpt voor focusbepaling en sturing in de opdrachten die op je afkomen, echter zijn wij een flexibele organisatie en kan je altijd aangeven dat je toch eens een implementatie wilt begeleiden of een productcategorie wilt inkopen. Niks moet, alles kan.

Wil je meer weten over werken bij COPPA? Bekijk dan onze website: www.coppa.nl, bel of app onze recruiter Giovanni Korsten (06 19423884) of mail naar giovanni.korsten@coppa.nl!

 

SHARE is the Faculty Association of the study ‘Health Policy and Management’ at the Erasmus University Rotterdam.

Terms & Conditions 2019


VISITING ADDRESS

Faculty Association SHARE
Burgemeester Oudlaan 50
Room J7-35 (Bayle)
3062 PA Rotterdam
The Netherlands
T: +31 10 408 85 70


SOCIAL MEDIA

Board Room

It is currently not possible to visit us at the office due to the COVID-19 regulations implemented by Erasmus University. Please send an email to board@share-fa.com if you want to arrange an online meeting.